Ανεβαίνουμε στο Παλαμήδι μετρώντας ένα – ένα τα σκαλιά!

  • 10. 7. 2020
  • Blog & NewsΜη κατηγοριοποιημένο

Το ενετικό κάστρο του Ναυπλίου, σήμα κατατεθέν του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία, συνδυάζει μοναδικά εντυπωσιακή θέα, ατελείωτο ρομαντισμό και ολοζώντανες εικόνες παρελθόντος κερδίζοντας επάξια μια θέση στους πιο ελκυστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Το πιο αντιπροσωπευτικό μνημείο της πόλης του Ναυπλίου συμβολίζει τη φυσιογνωμία και την ιστορία της. Ίσως το πιο όμορφο ενετικό κάστρο στην Ελλάδα χτίστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα μέσα σε μόλις τρία χρόνια, ενώ το μέγεθός του μαρτυρούσε τη σημασία που είχε η πόλη για τους Ενετούς. Στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ένας από τους προμαχώνες του μετατράπηκε σε φυλακή. Συμβολικά μια νύχτα του Νοεμβρίου του 1822 οι εξεγερμένοι Έλληνες όρμησαν μέσα στο κάστρο για να το καταλάβουν, δίνοντάς του έτσι ισχυρή, συμβολική σημασία. Το Παλαμήδι έγινε συνώνυμο με την επιστροφή του Ναυπλίου σε ελληνικά χέρια και με την κεντρική θέση που έμελε να καταλάβει η πόλη ως πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

Σήμερα το Ναύπλιο, μόλις 2 ώρες με αυτοκίνητο από την Αθήνα, ανήκει στους top προορισμούς για ρομαντικές αποδράσεις Σαββατοκύριακου. Για να ζήσεις ολοκληρωμένη την εμπειρία του Ναυπλίου, επιβάλλεται να επισκεφθείς το κάστρο που από τα 216μ. προσφέρει μοναδική θέα στην πόλη και τον Αργολικό κόλπο. Ιδανικά θα τολμήσεις να ανέβεις τα 999 σκαλοπάτια (σύμφωνα με τους θρύλους). Στην πραγματικότητα 857 οδηγούν στο κάστρο και πάνω από 1.000 στην κορυφή του λόφου.

Στο Παλαμήδι ξεχωρίζουν δύο προμαχώνες: ο Μιλτιάδης, όπου αργότερα φυλακίστηκε ο ήρωας της ελληνικής επανάστασης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κατηγορούμενος για προδοσία, και ο Άγιος Ανδρέας, που επίσης χρησιμοποιήθηκε σαν φυλακή. Μέσα στον προμαχώνα υπάρχει θολωτή, κυλινδρική εκκλησία, όπου εορταζόταν η γιορτή του Αγ. Ανδρέα, στη μνήμη της λειτουργίας που έγινε όταν κατέλαβαν το Παλαμήδι οι Έλληνες τερματίζοντας την Οθωμανική κυριαρχία.

Αυτό όμως που θα σου μείνει αξέχαστο στο Παλαμήδι, πέρα από την αρχιτεκτονική και το μέγεθος του κάστρου, είναι η πανοραμική θέα του Ναυπλίου και του Αργολικού κόλπου, που θα απολαύσεις αν το επισκεφθείς.

Πηγή: discovergreece.com

  • 10. 7. 2020
Αξίζει να δείτε στο Ναύπλιο ALL BLOG NEWS Ναύπλιο: Ταξίδι στη γοητεία της πρώτης πρωτεύουσας

FIND US

Liberty of Nafplio

Βασ. Γεωργίου Β2, 21100, Ναύπλιο
Τηλ.: (+30) 2752111010
Email: info@liberty-nafplio.gr
Αριθμός Γνωστοποίησης τουριστικού καταλύματος: 1198245 / 23-06-2021

Μείνετε σε επαφή

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις τελευταίες προσφορές μας!